18-11-08

'Problemen met drugs en druggebruikers. Vraag is, wat doe je eraan?''


Het Victor.Vervloesem-Victorreke

fetch.victorHerentals

Dieven weg met homecinema en auto

MORKHOVEN - Een onbekende heeft donderdag ingebroken in de woning van Vic Vervloesem aan Koninkrijk in Morkhoven. De dief nam de tijd om de homecinema van Vervloesem te demonteren en die in de auto van de eigenaar te laden. De zwarte Ford Escort werd later leeg teruggevonden in de buurt van het kerkhof van Morkhoven.

,,We ontdekten de diefstal toen we donderdagavond rond 21.15 uur thuis kwamen'' vertelt Vic Vervloesem. ,,De achterdeur bleek geforceerd, vermoedelijk met een tang of en schroevendraaier. In huis heeft de dader de homecinema, een installatie met recorder, scherm en tal van geluidsboxen gedemonteerd. De dief vond ook de sleutels van onze auto die in de garage stond. Een goede chauffeur was het wellicht niet want toen hij er vandoor ging heeft hij niet alleen de auto maar ook de garagepoort en een fiets die vlakbij stond behoorlijk beschadigd.'' De auto werd vrijdag rond 0.55 uur in de Sint-Niklaasstraat in de buurt van het kerkhof teruggevonden. In het belang van het onderzoek is het voertuig tijdelijk in beslag genomen.

Het vlakbij terugvinden van zijn auto is voor Vervloesem reden om aan te nemen dat de dader of daders vermoedelijk uit de buurt komen. ,,Het verlies van mijn materiaal, de schade in huis en aan de auto. Het nadeel loopt alleszins weer in de duizenden euro'', zegt Vervloesem. ,,Het is nu de vierde keer dat we persoonlijk met criminaliteit te maken krijgen.

Voor veertien dagen is nog ingebroken in een camionette van mijn werkgever die ik 's avonds meebreng. Mijn auto werd eerder al eens gestolen en ook hier in huis hebben we al eens inbrekers over de vloer gehad. Eénmaal werd een dader opgepakt en veroordeeld. Er bleken drugs in het spel te zijn en ik vrees dat dit nu opnieuw het geval is. De laatste tijd zijn er in de wijk weer meer problemen met drugs en druggebruikers. Vraag is, wat doe je eraan?''

(MPH)

nieuwsblad.be/Herentals - Herentals@nieuwsblad.be

13.11.2004

00:56 Gepost door SP.A-bestuur Herentals in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.